Председателят на Народното събрание Росен Желязков е в Република Албания, където

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков е в Република Албания, където
Коментари Харесай

Росен Желязков е на официално посещение в Албания

Председателят на Народното събрание Росен Желязков е в Република Албания, където стартира публично посещаване по покана на ръководителя на албанския парламент Линдита Никола.


Българската делегация беше посрещната от заместник-председателя на албанския парламент Агрон Джерджмаркай.

В рамките на визитата си в Албания ръководителят на Народното събрание ще се срещне с президента на Република Албания Байрам Бегай и ръководителя на Народното събрание на страната Линдита Никола.

На 26 февруари в постройката на албанския парламент в границите на формалното посещаване на ръководителя на Народното събрание ще бъде открита галерия „ Дипломация и изкуство “.

Вечерта на 26 февруари ще бъде проведен банкет на посолството на България в Тирана по случай 3 март, Националния празник на България.

Росен Желязков е съпроводен от делегация, в чийто състав има по един депутат от всяка парламентарна група на 49-ото Народно заседание на Република България.

В делегацията са ръководителят на Групата за другарство България – Албания и депутат от " Възраждане " Климент Шопов и членовете на групата Тома Биков (народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС) и Румен Гечев (народен представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “).Б

Първото посещаване на българска парламентарна делегация в Албания бе през август 1991 година.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР